Välkommen till Eksjö Sim- och Livräddningssällskap

Introduktion

Eksjö Sim- & Livräddningssällskap bildades 8 september 1926. Det stora lyftet för simningen i Eksjö kom då simhallen stod klar hösten 1984. Simningen kom nu att få en kamrat i form av vattengymnastik.

Klubben anordnar sedan 1984 en årlig simtävling, "Mitt i Prick". Simningen har från 1960 och framåt givit sm-simmare, jsm dito samt riksfinalister. Klubbens främsta merit är en sjätteplats i sm-finalen 1960 på 200 m bröstsim.

Livräddningen inom klubben går under namnet Lutra Lutra som startade i början av 90-talet. Bland framgångarna märks Svenska o Nordiska mästerskapsvinnare i Nordisk lagkapp på herrsidan år 2000.
Laget vann SM i livräddning i Stockholm 2009.

På babysimmet är vi tillsammans med våra yngsta familjemedlemmar i vattnet för en skön och avkopplande stund. Vi leker fram säkerhet och samarbete.

Vattengymnastik och Vattenaerobic är två olika former av gymnastik som utförs i vatten.

Uppdaterad: 2016-09-21 21:34

Våra Sponsorer