Hoppa till sidans innehåll

Babysim - En vattenlek för hela familjen


ESLS kommer inte att kunna erbjuda babysim pga ledarbrist. Vänligen hör av er till Eksjö kommun/simhallen 0381-361 82. 

 

Att simma och röra sig i vatten stimulerar ditt barn på många olika sätt. Genom att gå simkurser lär sig barnet att ta sig fram självständigt i vattnet. Det får ett naturligt förhållningssätt till vattnet samtidigt som det lär sig hur det ska hantera en eventuell olyckssituation. Vattnets massage stimulerar barnets känselsinne, vilket i sin tur stimulerar motoriken. Simning är lustfyllt och en väldigt rolig sak att göra tillsammans redan när barnet är mycket litet. Alla friska barn kan delta i våra kurser. Men även för barn med olika typer av handikapp kan simning vara utomordentligt bra. I dessa fall skall barnets läkare tillfrågas innan badet startas.


Vid vilken ålder kan man börja simma?
Man kan börja Babysimskola då barnet är ca 3 månader gammalt. Men det är viktigt att ni föräldrar känner er redo. Ert barn är expert på att känna era känslor! Det är bra att börja tidigt så att barnet får vattenvana tidigt. Det är dock aldrig för sent att börja simma.


Hur går det till?

Babysimskurserna i Eksjö SLS är organiserade i små grupper med 10 badtillfällen à 30 minuter. Man får vid dessa träffar lära sig hur man stimulerar sitt barn optimalt i vattnet. Simkurserna i babysimmet är mycket mer än bara bad. Barnet lär sig tidigt att ta sig fram i vattnet, kunskaper som sedan finns kvar resten av livet! Vi stimulerar barnets olika sinnen genom olika övningar. Vattensäkerheten går som en röd tråd genom hela verksamheten. I början av lektionen har handledarna en gemensam genomgång med familjerna i gruppen. Därefter ges tid att självständigt utföra de föreslagna övningarna. Handledarna går runt och ser till att övningarna anpassas efter just ditt barn. Lektionerna avslutas alltid med en sångstund.

Måste man dyka?
Du ska aldrig göra något med ditt barn som inte känns bra. Dykning är något som ingår i baby- och småbarnssimningen, men absolut inte innan barn och föräldrar känner sig trygga i vattenmiljön. Att barnet vet hur det hanterar en situation då han/hon hamnar under vattnet är mycket värdefullt. Dessutom är det under vattnet barnen tar sig fram när det är under 3 år! Vi vill därför lära barnet att viljemässigt hålla andan under vattnet. Det är aldrig för sent att börja dyka.


Hur kan vi förbereda oss?
Det är bra att förbereda barnet innan ni börjar simma hos oss. Det gör ni genom att bada tillsammans hemma i varmt (37 grader) vatten. Öva dock inte dykning i badkaret. Att duscha tillsammans är också ett mycket bra sätt att vänja barnet vid att få vatten över huvudet. Tänk på vilka signaler ni ger barnet och visa att det är roligt att bada.


Vad är babysimmet i Eksjö SLS?
Babysimmet är en föreningsdriven verksamhet med utbildade handledare och instruktörer. Våra handledare får regelbunden fortbildning. Vi har grupper med babysim från 3 månaders ålder, nybörjare- och fortsättningsgrupp.

Efter fortsättninggrupp följer syskongrupp (miniplask) i åldern 2-5 år med mer vattenvana och mycket lek! Målen är bl.a att klara av de första simmärkena, Krabban, Doppingen och Silvergrodan. 

Anmälan till:

-

 

Tider:
söndagar 15:00-17:00

Priser:
750:-/termin (10 ggr)
950:-/termin syskongrupp (2 barn)

Uppdaterad: 08 SEP 2018 22:31 Skribent: Bo Gustafsson

ESLS Sponsorer:

  

Olsbergs

 

  Eksjöhus

  

 


Övriga partners och sponsorer: 

 

Sjöloppet

 

Postadress:
Eksjö SLS - Simidrott
Storegårdsgatan 1
57531 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0721996647
E-post: This is a mailto link

Se all info