Hemsidan är fortfarande under uppbyggnad.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eksjö Sim- och Livräddningsällskap
Fotboll
ESLS Historia

Eksjö Sim- & Livräddningssällskap bildades i september 1926. Närmare bestämt den 8:de. Platsen där detta skedde var på dåvarande konditoriet Gunnings. Kapten Jarl blev klubbens förste ordförande.
Inledningsvis bestod verksamheten av simträning i det dåvarande kallbadhuset i Prästängen. Märkestagningen var en betydande verksamhet under de inledande åren.
Verksamheten utvecklades under 30-talet med att man införde både livräddning och simhopp på programmet. I slutet av decenniet kom vattenpolo med i verksamheten.

 

Ett par år under världskriget lades verksamheten i malpåse och återupptogs 1943-44. Under 50-talet bedrevs det träning och tävling i de nyss nämnda disciplinerna. Vetlanda badhus med sin 16,5 m bassäng kom i slutet av 50-talet att utnyttjas under den kalla årstiden.

När Nässjö simhall stod klar i början av 60-talet bedrevs träning där. Nu kom verksamheten att bara handla om simträning. Under hela 70-talet fram till 1984 bedrevs all simverksamhet i Nannylunds 12,5 m bassäng samt en gång i veckan i Nässjö.

 

Det stora lyftet för simningen i Eksjö kom då simhallen stod klar hösten 1984. Tack vare simhallen kunde nu verksamheten utökas med både vattengymnastik, babysim och livräddning.

 

Klubben anordnade för första gången en egen simtävling som döptes till "Mitt i Prick". Tävlingen finns fortfarande 2009. Livräddningstävlingen Höglandsbojen startade 19..

Livräddarna blev 2000 Svenska och Nordiska mästare, svenska mästare på herrsidan 2003, 2008 och på damsidan 2005. 2005 anordnade Eksjö SLS SM i nordisk lagkapp.

Simmarna har under 2000-talet haft både JSM simmare och riksfinalister.

 

ESLS firade 90 år 2016, i samband med det togs det fram en utförlig beskrivning av ESLS historia som ni kan läsa här.

Mer om 90-årsfirandet hittar ni här.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer