Hemsidan är fortfarande under uppbyggnad.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eksjö Sim- och Livräddningsällskap
Fotboll
Vattengymnastik

Vattengympa och aerobic

Uppstart för höstterminen 2023 är söndag 10 september.

 

  Måndag Söndag Instruktör
Vattengympa   18:30-19:30 Maritha, Charlotte, Ann
Vattenaerobic 19:45-20:45   Carina, Malena

 

Vattengympa

Kontakt: Maritha 070-349 86 95

Vattenaerobic
Kontakt: Carina 0708-28 64 23
carina_ejc@hotmail.com 

Priser
Vuxen 625:- (12 gånger)
under 20 år 375:- (12 gånger)

 

I vatten kan du träna styrka och kondition. Tar du i och jobbar mot vattnets motstånd blir det supereffektiv styrketräning. Jobbar du dessutom med hela kroppen får du en rejäl omgång konditionsträning. (Simmare tillhör de idrottare som kommer högst upp i syreupptagningsförmåga.)

Man står med vatten upp till axlarna eller jobbar på djupt vatten, gärna med ett flytbälte. Ta i, kämpa och fajtas med vattnet. Känn hur det virvlar runt armar och ben. Utnyttja vattenmotståndet och gläds åt att musklerna masseras samtidigt som de jobbar. Allt till medryckande rytmisk musik.

Träning i vatten är effektiv och skonsam. I vatten väger du en åttondel av din vikt på land. Lederna avlastas och du kan träna tufft utan att det sliter. Därför är träning i vatten också ett bra alternativ vid olika skador och besvär.

 

 

Vad är skillnaden mellan Vattengympa och Vattenaerobic?
Vattenaerobic utförs på djupt vatten med flytbälte, handskar och flythantlar. Kondition och styrkedelen blir effektivare eftersom man har tillgång till dessa redskap.

Vi fortsätter att testa lite redskap såsom frisbee och stockar för att öka motståndet i vattnet och som gör att vi ger våra magmuskler en rejäl omgång!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer